Dakcoating in Apeldoorn

Dakcoating is een essentieel onderdeel in het waterdicht maken van het dak. Dakpannen en leipannen raken na verloop van tijd poreus, waardoor water door het materiaal heen kan gaan lekken. Om uw dak zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het van belang dat u op tijd herkent wanneer uw dakpannen onderhoud nodig hebben.

De reden van dakcoating

Dakcoating zorgt ervoor dat u uw dak niet in het geheel hoeft te vervangen wanneer de dakpannen verouderd zijn. Hiermee bespaart u ongeveer 50% van de kosten. U hoeft zich geen zorgen te maken over kleurverandering, de dakcoating van onze specialisten is kleurloos. Dat betekent niet dat het niet mogelijk is om dakcoating in een bepaalde kleur te krijgen. Voor ieder is wel een product naar voorkeur. Het zorgt verder voor een waterdichte laag over de bestaande pannen, waardoor regenwater makkelijk van het dak naar de dakgoot kan aflopen. Daarnaast zien dakpannen na een goede dakcoating er weer als nieuw uit.

Dakdekker bezig met een dakcoating in Apeldoorn

Mossen en algen op het dak

Door wind en regenwater kunnen verschillende kleine zaadjes en plantjes op het dak terechtkomen. Als daarna de zon even schijnt, dan kan het voorkomen dat deze zaadjes gaan ontkiemen en dat u mos of algvorming kan zien op het dak. Wanneer vervolgens wortels in de dakpannen trekken, dan kan dat lekkages en beschadigingen opleveren. Ook kan het zorgen voor een slechte afwatering. Het water wordt opgenomen in de mossen en algen. Bij temperaturen onder het vriespunt is het zelfs mogelijk dat de dakpannen gaan scheuren. Indien u doorheeft dat er verschillende groene vlekken op het dak ontstaan, dan is het tijd voor een dakreiniging. Een van onze specialisten komt bij u langs en begint met het schoonmaken van de dakpannen.

Dakcoating op plat dak

Naast het laten impregneren en coaten van dakpannen, is het ook mogelijk om een plat dak te laten coaten. Hiermee wordt oud en versleten bitumen zo weer nieuw leven ingeblazen. In plaats van het vervangen van een verouderd plat dak, kunt u het zo op een makkelijke manier onderhouden. Dit bespaart u flink wat kosten ten opzichte van het vervangen van een plat dak. Het aanbrengen van een dakcoating op plat dak is vrij eenvoudig en hoeft niet gebrand te worden. Het is echter wel een secuur werk omdat daken verschillende naden en randjes hebben, die ook allemaal goed bedekt moeten worden.

Dak laten coaten in Apeldoorn

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van dakcoating? Dan bent u bij MaRo Reiniging & Onderhoud zeker aan het juiste adres. In de omgeving van Apeldoorn, maar ook in de rest van Gelderland en Utrecht staan wij al jaren garant voor kwaliteitswerk. Neem nu contact op met een van onze medewerkers via 085 - 432 00 44 of ons contactformulier en die vertelt u graag meer over onze werkwijze.